Langebuorren 3 in Stiens

Infomarkt 4 februari (24-01-2016)

Speciale infomarkt in het kader van Wereldkankerdag
,,Lezingen, workshops en de wereld aan informatie rondom kanker’’
Op donderdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Dan wordt er wereldwijd aandacht gevraagd voor kanker. In het ontmoetingscentrum Britsenburgh, aan de Menno van Coehoornwei 16A in Britsum, organiseren Mosselman Bodyfashion, Bakker Training|Therapie en Netwerk Massage bij kanker een speciale informatiedag. Deze dag is niet alleen voor mensen met kanker, mensen die kanker hebben gehad en hun naasten, maar ook voor andere belangstellenden. De informatiemarkt wordt van 10.00 tot 17.00 uur gehouden en de toegang is gratis.
Reini Mosselman van Mosselman Bodyfashion: ,,Iedereen heeft wel iemand in de naaste omgeving die geconfronteerd wordt met de strijd tegen kanker. De ziekte kanker en alles wat ermee samenhangt is erg ingrijpend. Het is vaak moeilijk de draad weer op te pakken. Ook wanneer de vooruitzichten goed zijn. Het leven wordt eigenlijk nooit meer zoals het was. Zowel patiënten als mensen uit de naaste omgeving krijgen geestelijk en emotioneel veel te verwerken. Er ontstaan veel vragen, bijvoorbeeld over voeding, bewegen of werken. Onze informatiemarkt in Britsum wil op zoveel mogelijk vragen een antwoord bieden en laat mensen die door kanker geraakt zijn, zien wat er allemaal mogelijk is ter ondersteuning en begeleiding.’’

Op de informatiemarkt staan verschillende aanbieders van diensten, producten en advies. Ook zijn er lezingen. ,,Onze informatiemarkt is echt heel interessant’’, weet Marjan Tromp. ,,Daar kun je ontdekken, ervaren, geïnspireerd worden en lotgenoten ontmoeten. Het is een dag vol positieve ervaringen. De markt is voor iedereen die iets met een gezonde leefstijl heeft, maar de nadruk ligt op de persoonlijke verwerking rondom de diagnose kanker. Zo vindt u de volgende standhouders: Gezond met Femke, Pedicurepraktijk Harmke van Dijk, Praktijk 10, AnnaS webshop, Natuurlijk Mooij, Berquitex Nederland, Mosselman Bodyfashion, Netwerk Massage bij Kanker, Mandela tekenen, Bakker Training|Therapie, Buurtzorg Ferwerderadeel/Het Bildt, Moai Schoonheidssalon, Hamstra praktijk voor therapeutische steunkousen en Acupunctuur Stiens.

Heel bijzonder is de aanwezigheid van ‘iceman’ Evert Hettema, instructeur van de Wim Hof Methode. Hij geeft een ademsessie en vertelt over ademhaling- en meditatieoefeningen en kou. Maar we zijn ook blij met de komst van Martin Möhrke, Gediplomeerd Medisch Technologie Adviseur. Hij zal e.a. vertellen over hoe een ziekte voorkomen kan worden en hoe gezondheid gemeten wordt.

Programma:
10.00-10.30 uur Skierhûs, workshop yoga
10.45-11.15 uur dr. Woudstra
11.30-12.00 uur Gezond met Femke
12.45-13.15 uur Martin Mörhke
13.30-14.00 uur Borstprotheses Anita
14.15-14.45 uur Netwerk Massage bij Kanker
15.00-15.45 uur ademsessie van ‘iceman’
16.00-16.30 uur Homeopaat Jeroen Morssink

Sponsors: Hofshoecke Bloemen en Kado’s, Hallum; Buurtzorg Ferwerderadeel/Het Bildt

Voor het laatste nieuws

< Ga terug naar vorige pagina